DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu

İstiklal Marşı' nın kabulünün 103. yıldönümü kapsamında okulumuzda  bir çok etkinlik düzenlendi.

Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli sembollerinden biri olan İstiklal Marşı' nın kabulünün 103. yıldönümü kapsamında okulumuzda bir çok etkinlik düzenlendi.
Milletimizin ve ordumuzun Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiği dönemlerde hem yaşadığı yorgunluğu hem de kırılan
cesaret ve inancının yeniden güçlendirilmesi ve millet bilincinin canlandırılması amacıyla İstiklal Marşı'nın yazılması istenmiştir. Bu kapsamda yarışma düzenlenmiş ve yarışmaya 724 eser katılmıştır.
1921 yılında Mustafa Kemal'in başkanlığındaki meclis oturumunda ön elemeyi geçen 7 şiir değerlendirilmiştir. Değerlendirilen şiirler arasından Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ve
Hamdullah Suphi'nin okuduğu şiir büyük bir heyecanla dinlenmiş ve ayakta alkışlanarak kabul edilmiştir.
Bestesi Osman Zeki Üngör'e ait olan
İstiklal Marşı Kurtuluş Savaşı'nın izlerini taşıması açısından mücadeleyi vurgulayan Mehmet Akif Ersoy, bu şiiri Türk milletine armağan etmiştir.
Günümüzde büyük bir coşku ile okuduğumuz İstiklal Marşı'mızın heyecanı hala çok canlı hissedilmektedir.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 11:41 - Görüntülenme: 23